Historien om min senaste dator

För c:a 1,5 år sedan köpte jag mig en ny bärbar dator på Netonnet. En Hp blev det och den första i flackhemmet med Vista.

Jag har varit skitnöjd med den trots att grafikdelen på den krånglade ett par gånger. Första gången skickade HP ett bud som kom och hämtade datorn och fixade den på en vecka ungefär, suvveränt tyckte jag.
När samma problem uppstod efter några månader igen tog jag datorn och åkte in till netonnet, då hade garantin gått ut men eftersom det var samma fel som innan så skulle jag ju inte behöva betala något.

De tog emot datorn och skickade in den till HP (tror jag).  Anledningen till att jag skriver ”tror jag” är att jag lämnade in den i början av december 2008 och väntade tills efter nyår då jag fortfarande inte hört något. Jag ringde upp Netonnet som kopplade mig vidare till HP då de inte kunde se min dator i systemet. Hos HP fick jag ungefär samma svar och blev lovad att bli uppringd dagen efter.

Som jag blev lovad så ringde en kille från netonnet mig dagen efter och förklarade att han skriver ut ett tillgodo kvitto till mig på samma summa som jag köpte datorn för nästan 2 år tidigare alltså 10 500 kr.
Som tur är så har jag ju min hemmaserver,  en backup gjordes på morgonen samma dag som datorn gick sönder så jag förlorade ingen data alls. Det tråkiga är ju bara att man vet att min dator finns någonstanns där ute med all min information kvar på hårddisken.
hdx16
Så nu sitter jag här med en HP HDX-16 med en Full HD skärm och Blueray-spelare och lite annat lulllull, 64-Bitars Vista också föresten. Jag fick lägga till 2000 extra på mitt tillgodo kvitto men det är det helt klart värt. Köpte en ny trådlös router också, en Netgear RangeMax WNR834B så nu kan man skicka filer trådlöst med 802.11n.

wnr834b

2 thoughts on “Historien om min senaste dator

  1. Ja ibland kan det nästan STINKA lite prylnisse till och med. Alltid spännande med nya prylar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *